منتديات القناص الجزائري
اهلا وسهلا بك زائرنا الكريم، إذا كانت هذه زيارتك الأولى للمنتدى،
فيرجى الضغط على زر التسجيل،أما اذا كنت مسجل فضغط على زر الدخول ،وشكرا لاختيارك منتديات القناص الجزائري
منتديات القناص الجزائري
اهلا وسهلا بك زائرنا الكريم، إذا كانت هذه زيارتك الأولى للمنتدى،
فيرجى الضغط على زر التسجيل،أما اذا كنت مسجل فضغط على زر الدخول ،وشكرا لاختيارك منتديات القناص الجزائري
منتديات القناص الجزائري
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

منتديات القناص الجزائري

عالم المعرفة
 
الرئيسيةالمنشوراتالتسجيلدخول
اللهم صلي وسلم على سيدنا محمد واصحاب سيدنا محمد كما صليت وسلم على ابراهيم وال ابراهيم ..اللهم بارك على سيدنا محمد كما باركت على ابراهيم وال ابرااهيم انك حميد مجيد


 

 نصائح مطبخية لك

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
نجمة السماء
المشرف العام
المشرف العام
نجمة السماء


الاوسمة : نصائح مطبخية لك  90608710
الهواية : نصائح مطبخية لك  Huntin10
العمل : نصائح مطبخية لك  Fisher10
الدولة : قطر
المزاج : نصائح مطبخية لك  146210
انثى
عدد الرسائل : 5604
العمر : 47
تاريخ التسجيل : 28/02/2012

نصائح مطبخية لك  Empty
مُساهمةموضوع: نصائح مطبخية لك    نصائح مطبخية لك  Icon_minitimeالجمعة يوليو 19, 2013 11:01 pm

 
نصائح مطبخية لك  Images?q=tbn:ANd9GcRxzFy5Rr_-TutKIBDqjzEoTqr1dxz-9jSxUKyKfj7BjylB9_xqPg


نصــــائح مطبخيه :
نصائح مطبخية لك  998418_490695424347846_2007990528_n

1 . لو بتحبي تطحني بنفسك بعض البهارات في البيت زي الكمون و الكسبرة الناشفة وغيره .. قبل الطحن ... حمصيهم على خفيف على النار في طاسة . من غير زيت ولا اي حاجة طبعا .. هيفرقوا كتير اوي في النكهة و الريحة بعد ما تطحنيهم .

...


2 . لو مستعجلة على تتبيلة لحمة او فراخ او بفتيك .. ومش هتقدري تستني 5 ولا 6 ساعات .. تبليهم و حطيهم في كيس بلاستيك واقفلى عليها .. كده مفعول التتبيله هيبقي اسرع و هتشرب نكهة التتبيلة بسهوله .. وساعة ولا حاجة و ممكن تبدئي التحمير او الشوي



3 . لو بتغسلى الفراخ بالطريقة المعتادة الي هي تدعكيها بدقيق و خل و ملح و تشطفى ولقيتي لسه فية ريحة زفارة .. هاتي طمطماية طرية كده وادعكي بيها الفرخة كويس اوي و سيبيها عشر دقايق و الطماطم المهروسة عليها . و بعدين اشطفيها كويس هتلاقي مفيش اي اثر لريحة الزفارة


4 . من اسرار نجاح الرز ( للمبتدئات في موضوع الطبيخ ) انك تستني الاول على الماية الي هتحطي فيها الرز لحـــد ما تغلى .. و تكوني حاطة فيها مكعب ماجي و ملح وفلفل على خفيف و 4 فصوص حبهان .. غليت المايه خلاص .. حطي بقي الرز المغسول .. و هاتى الشياطة .. ووطي النار على الاخر .. وسيبي الرز يعيش اللحظة على نار هادية .. متسيبيهوش يغلى غلوتين و بعدين توطي .. اول ما تحطيه في الماية .. وطي على طول .. هتفرق كتير في طعمه لما بيتعمل على نار هادية.
ولو مش عايزه مرقه بلاش هيكون صحى اكتر


5 . لو عاوزة مكعبات تلج نقيه .. شفافة .. شكلها فعلا جميل .. قبل ما تحطي الماية في القوالب المخصصة ليها .. ادي الماية غلوة عالسريع وبعدين صبيها و حطيها في الفريزر و هتشوفى الفرق


6 . لو عندك مشروم في التلاجة وشاكة في صلاحيته للاستخدام .. هتجيبي قطعة منه و ترشي عليها شوية ملح .. لو القطعة دي اسودت . سليم وزي الفل .. اتحولت للون الاصفر . باظ و متستخدميهوش ..

7 . لو عندك ابواب او دورف بتزيأأأ .. ادهني المفصلات بتاعتها بفازلين .. الصوت هيختفى تماما


8 . لو عندك سجادة او موكيت اتدلق عليهم حبر .. هتروحي تجيبي ملح و تغطي بيه مكان البقعة و تستني دقايق و بعدين بمعلقة صغيره هتلمي الملح الي هتلاقيه شرب شوية من الحبر . كرري الحكاية دي كام مرة لحد لما تبقي البقعة خفيفة .. وبعدين هاتي

 فوطة طرفها مبلول بعصير ليمون .. وادعكي بالراحة المكان الي فيه البقعة هتلاقيها نضفت خالص ان شاء الله
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
نجمة السماء
المشرف العام
المشرف العام
نجمة السماء


الاوسمة : نصائح مطبخية لك  90608710
الهواية : نصائح مطبخية لك  Huntin10
العمل : نصائح مطبخية لك  Fisher10
الدولة : قطر
المزاج : نصائح مطبخية لك  146210
انثى
عدد الرسائل : 5604
العمر : 47
تاريخ التسجيل : 28/02/2012

نصائح مطبخية لك  Empty
مُساهمةموضوع: رد: نصائح مطبخية لك    نصائح مطبخية لك  Icon_minitimeالجمعة يوليو 19, 2013 11:17 pm

نصائح مطبخية لك  988252_491059740978081_1324066516_n
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
نصائح مطبخية لك
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» ستار لنافذة بالكروشي ومفرش بالورود مع اكسوارات مطبخية
» نصائح ...لما لانعمل بها ؟؟؟
» نصائح في الطبخ 12 سر
» نصائح ذهبية...
» نصائح لاناقة ادم

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتديات القناص الجزائري :: وااااحـــــــــــــــــة حــــــــــواء :: مطــــبخ حــــــواء-
انتقل الى: